Siba loopt warm…14/12/2018

november 16, 2017  /  IN Uncategorized

Eindelijk kunnen we beginnen aftellen naar 14/12/2018. Op deze vrijdagavond, om 20u gaat voor de eerste maal ‘Siba loopt warm’ van start. We willen jullie graag via deze blog ons hele verhaal vertellen. Begin dit schooljaar werd op school het idee geopperd […]

Eindelijk kunnen we beginnen aftellen naar 14/12/2018. Op deze vrijdagavond, om 20u gaat voor de eerste maal ‘Siba loopt warm’ van start. We willen jullie graag via deze blog ons hele verhaal vertellen.

Begin dit schooljaar werd op school het idee geopperd om iets speciaal te doen ten voordele van de warmste week. Na wat brainstormen werd het idee van een city run geboren. De collega’s en de leerlingen liepen al snel warm voor het idee. Onze directeur Thomas Verheyden kon niet weerstaan aan het enthousiasme en sprong mee op de Siba-loopt-warm-trein.

De eerste stap in het slagen van ons project was het kiezen van een goed doel. Aangezien de leerlingen nauw betrokken zijn bij het realiseren van ons project, mochten zij het goede doel kiezen. Uit de meer dan 1400 goede doelen, maakten de leerlingen van 6-7 BSO een eerste selectie. Er werden 4 goede doelen weerhouden uit Aarschot. De leerlingen van het 6deen 7de mochten hun voorkeur uiten. Na het tellen van de stemmen was er 1 goed doel uit Aarschot. Op zich al een uniek idee.

Er rezen gaande weg wel wat vragen op in verband met de haalbaarheid van ons project aangezien het kort dag was toen we ermee van start gingen. Maar we zijn ervan overtuigd dat dit project gaat slagen. We kunnen rekenen op de inzet en de creativiteit van onze leerlingen en de gedrevenheid van de collega’s. Vanuit het schoolteam hopen we op een massale opkomst zodat onze leerlingen waardering en appreciatie krijgen voor hun werk. Het is veel meer dan zo maar wat organiseren. We zetten de theoretische leerdoelen om naar de praktijk. We laten leerlingen samen nadenken, samenwerken, een stappenplan uitwerken, de budgetten beheren, netwerken, de nodige vergunningen aanvragen, onderhandelen, evalueren en bijsturen waar nodig. Met vele van deze aspecten gaan de leerlingen later nog in contact komen. Met dit initiatief hopen we ze op weg te helpen voor de toekomst.

Begin alvast te trainen voor de 5 of 10 km (is tweemaal het parcours van de 5 km) door de prachtige stad Aarschot die feeëriek zal verlicht zijn. Kom je waardering uiten voor het werk van de leerlingen en steun zo de goede doelen. Laat ons allemaal zorgen voor een warm gevoel op vrijdag 14 december.

Inschrijven kan via sibalooptwarm@siba.be. Bij voorinschrijving betaal je 6 euro, aan de kassa 8 euro. Het bedrag kan je overmaken op onze Siba loopt warm rekening BE94 9731 8297 8814

Volg onze blog en blijf op de hoogte van ons evenement en onze laatste stand van zaken…

loading
×